Meteorologistudenten
category: Kanada
tags:

Nu är jag anställd.

En kväll när jag och Amanda gick hem kom grannen nerspringandes och sa att det var en björn i området. Hela trappan upp kunde vi följa björnspåren. Notera mitt fotspår nere i högra hörnet.

Men det är grannens fel för han lämnar sina sopor utanför dörren. Björnarna försöker äta så mycket som möjligt nu innan de går i ide. Det står skyltar överallt att man inte ska lämna soporna utomhus. Flera björnar har blivit skjutna för att turister lockar fram björnar med mat och sen försöker ta kort. Man kan även se att alla soptunnor är stängda på ett speciellt sätt, typ barnsäkra, så björnar inte ska kunna öppna. Här är vår grannes dörr och man ser att tvättbjörnar har vart där. Som tur är ska han flytta ut om två veckor

Nog om björnar, skidåkningen är grym. I natt kommer det bli snöstorm och det ryktas om att det kommer en meter snö lördag och söndag så imorgon blir det att gå upp tidigt. Amanda är också äntligen ledig så det kommer bli kul. Här är en bild från idag med nya vännerna från england.

category: Kanada
tags:

Liftarna har öppnat! Vi har åkt skidor i 5 dagar och även fått jobb under tiden. Amanda började med att få jobb på kina restaurangen haha. Helt otroligt, det var ju där vi gjorde bort oss totalt. Kina chefen sa till Amanda att om hon jobbar bra så kan han anställa hennes kompis också. Så, hon måste ha jobbat bra för igår ringde han och vill att jag ska komma in och provjobba. Men det finns något som är ännu bättre, idag ringde dom från lyxhotellet där vi hade intervju och erbjöd oss jobb! Ja, så jag ska börja jobba som städerska på ett av Whistlers finaste hotell. Hotellet har spa, utomhus pool och fitness center. Det bästa av allt är att det är en hotellkedja med 215 hotell över hela världen! Om ni vill kolla så är adressen: http://www.starwoodhotels.com/westin/index.html (för hotellkedjan) och http://www.westinwhistler.com/ (för Whistler). Jag ska skriva på papperna imorgon och sen börjar jag den 5:e december. Vi är dom första svenskarna som jobbar på hotellet i Whistler. Nu måste vi göra bra ifrån oss. Vi fick göra två intervjuer för detta jobbet plus att vi behövde två referenser från tidigare arbetsgivare. Marie och brorsan fick svara på hundra frågor. Tack vare dem fick jag jobbet. TACK!

I fredags var det öppning. Jag och Amanda skulle självklart vara först upp på berget. Vi ställde oss kl 6.00 i kö och sen öppnade liftarna 8:30. Vi var inte ensamma om att vilja vara först..

      

Kön var lång. Här är jag bara ute och tar ett kort egentligen står vi längs framme bland de 50 första.

Tack vare Diana, Fanny och Sanna har jag haft med mig svenskt godis. Det skulle jag självklart bjuda på, speciellt djungelvrål. Det var inte jätteuppskattat.

         

Annars faller snön varje dag och vi får pudersnö varje dag i backen.

   

I sånt här hus bor vi.

category: Kanada
tags:

Hej, vi letar fortfarande efter jobb.. Jag vet inte hur många CV vi har gett ut. På fredag öppnar liftarna 8:30 så vi ska börja köa kl 6 och sen kl 13 har vi en intervju på ett lyxhotell för att bli städerska. Så jag och Amanda ska öva på vad vi ska säga. Frågor är, varför vi vill bli städerskor, varför vi är så grymma på att städa, vart vi har jobbat förut som gör att vi borde få detta jobbet.. Svar kan vara, we like clean rooms, my mother always tell me that I clean my room so good, we have been working at a top class hotel on a little island outside gothenburg where Torben from Snowstorm had his sweet fifty party, do you know the song? och jag och Amanda sjunger sommmmmarnaaaaattt när jag svävar fram i mörkret aaahaaa sommmmarnaaattt ger en skönare feeeling. Det finns många bra svar.

Imorse när vi skulle slänga sopporna kom Amanda flygandes ut från soprummet och sa att det var en lite björn där. Det var en liten tvättbjörn som hade röjt runt i hela soprummet och hans tjocka kompis som var för tjock för att komma in stod utanför och passade. Kanadensarna sa att vi skulle akta oss för tvättbjörnar för de kan tydligen bli ganska aggressiva men vi var tvungna att ta en bild.

 

Ja, jag blev lika chockad som du när lastbilen åkte förbi.

category: Kanada
tags:

Vi har fixat boende! Vi fick ett jättecentralt, 100 m från liften, affärer och restauranger. Vi hoppas att kunna åka skidor till dörren när mer snö har kommit. Vi har även nära till starbucks som har fritt wifi, så nu när vi inte har så mycket pengar kan vi stå utanför och kolla mejlen.

Vi var tvungna att skaffa bärhjälp för att flytta in, vi bor ett antal trappor upp.

Yeah, vardagsrum. 

Sovrum.

Badrum.

category: Kanada
tags:

Nu är vi i Whistler och ingenting går som det ska. Vi får inte ordning på telefonerna. Jag har blivit förkyld. Det finns inga jobb. Vi har gått runt hela dagen och gett ut vårt CV men alla har sagt att vi lägger det i vår en meter långa cv-hög. Vi såg en grekisk restaurang och tänkte: ”Grekland är nära Sverige, dom måste vilja anställa oss”. Vi gick in och han frågade vart vi kom ifrån. Vi sa: ”From Sweden and it is close to Greece:)” Svaret var: ”This is a chinese restaurant”. Så kan det gå när man inte dubbelkollar vart man går in. Men Amanda räddade oss och sa: ”Sweden is close to China too”. Vi får väl se ifall vi får det jobbet.. Imorgon ska vi fortsätta att gå runt och söka. Bara att alla söker jobb nu! Men jag tycker vi är ute i god tid för liftarna öppnar 24 november! Något mer som är jobbigt är att det är så dyrt. Idag köpte vi frukost yoghurt, flingor och pulverkaffe för 140 spänn!

Imorgon tar vi nya tag. Vi ska hitta ett jobb!

category: Kanada
tags:

Halihallå! Nu är vi i Vancouver. Igår var vi runt på stan. Vi har skaffat bankkonto och snart ska vi gå och låsa upp telefonerna så vi kan ha ett kanadensiskt nummer.

Promenad längs stranden.

Vi älskar vårat stora, lyxiga och privata hotellrum!

Igår var vi på nattklubb på party gatan Granville street. Dom hade ettårsjubileum och bjöd på tilltugg. I Vancouver får man inga snittar.

Idag har vi vart i chinatown.

Det blir att vi stannar en till natt i Vancouver men imorgon då drar vi till Whistler.

category: Kanada
tags:

Nu är vi på schipol flygplats. Vi har äntligen kommit iväg. På landvetter blev det lite lätt kaos när vi fick veta att vi behövde visum till USA även fast vi bara ska mellanlanda där. När vi väl hade fixat det behövde vi betala specialbagaget och det tog ju sin tid. Men men när allt var klart fick vi springa till gaten, gå före alla i säkerhetskontrollen och hann precis innan gaten stängde. Jag gissar att molnen är stratocumulus men jag återkommer:) Amanda hälsar!