Meteorologistudenten
category: Kanada
tags:

Nu har jag börjat jobba! Men fy vad stressigt. Vi ska städa 12 rum på 8 timmar och jag städar ett rum på 1 timma. Jag förstår inte riktigt hur det ska gå ihop. I varje rum ska vi bädda sängen med tre olika lakan, två olika täcken och fem kuddar. Vissa rum har två sängar och vissa har med bäddsoffa. Förutom det ska vi diska, städa köket inklusive städa ugn, mikro och kyl och räkna allt porslin plus kolla allt porslin så att det inte är smutsigt. Sen är det badrummet där vi ska skrubba handfat, badkar, dusch, toalett och golv samt putsa alla speglar. Vi ska även damma överallt tv:en och telefonerna, borden, lamporna, tavlorna, alla lådor och garderoben. När det är klart ska vi dammsuga och fylla på med alla saker som kaffe och te, handdukar, badrockar, schampo, balsam och tvålar och grejer. Jag förstår inte hur det ska gå ihop. Vi har en lunchrast och två kafferaster men man hinner inte ta rasterna, man hinner bara smälla i sig lunchen så snabbt man bara kan. Det är inte heller bara att städningen tar så lång tid utan att man ska transportera sig från rum till rum. Hotellet är så stort så man ägnar massa tid att bara stå och vänta på hissen. Jag jobbar fem dagar i veckan och har knappt någon tid för skidåkningen och jag ska jobba på julafton. Men men jag har i alla fall ett jobb och därmed råd att stanna! Plus att alla är jättetrevliga på hotellet, roliga arbetskamrater och man får massa förmåner. Vi kommer t.ex få tillbaka 8 tusen på liftkortet, vilket känns ganska bra. Jag kommer ju också bli en kung på att städa! Om det nu är bra.. Idag har vi åkt skidor men det har regnat hela dagen så snön är som klister.

Här är Amanda. Hon kommer döda mig om hon ser att jag har lagt upp denna bilden. Den är så rolig.

         

category: Kanada
tags:

Två dagar sen såg jag och Amanda vår första björn! Vi skulle bara gå och slänga soporna så hörde jag hur det prasslade i busken bredvid och tänkte det måste vara en tvättbjörn. Men nej det var en black bear, bara fem meter från oss.

Jag berättade för mamma att vi hade sett en björn så nu är hon jätteorolig. Först var hon orolig för lavinfaran och nu är det björnfaran. Men jag ska hälsa från en som bor här att dom inte äter människor och inte ens djur, bara bär och sopor. Dom skulle bara göra en illa om man stör dem eller kommer mellan mamman och barnen så du behöver inte vara orolig mamma.

Det är filmfestival istan så igår var jag och Amanda och såg en film. Filmen handlade om rastafari och Bob Marleys barnbarn. Hans barnbarn var där! Självklart var jag och Amanda tvungna att krama henne. Så nu har vi kramat Bob Marleys barnbarn! Vi tackade henne för den bra filmen men höll oss ifrån att berätta att jag slumra till ett antal gånger..

category: Kanada
tags:

Hej, idag ville vi testa något annorlunda och det blev en tvåtimmars hike till toppen. Vi tog gondolan upp kl 8:30 och sedan började vår hike.

Vi började vid första berget till vänster och gick över alla bergen till den högra högsta toppen.

Det blev mitt bästa åk hittills med långa backar av orörd snö. En timma tog det för oss att komma hela vägen ner och då var vi helt slutkörda. Inte mycket mer skidåkning efter det..