Meteorologistudenten
category: Kanada
tags:

IMG_5113

Jaha då jag har jag fixat ett boende. Det ser ut som ett slott! I huset bor det 27 stycken och det är bara för tjejer. Ett staket går runt huset så om någon försöker bryta sig in går ett alarm till polisen. Huset ligger mitt i centrum, mitt emellan alla höga hus. Det här kommer bli spännande kan man lugnt säga.

Sitter på Paris flygplats. Nästa mellanlandning är Minneapolis. Skidväskan kom med! Några kilo övervikt men det gick bra ändå. I morse hjälpte snälla mamma mig med att komma ner till flygbussen och få på väskorna. Vi satte klockan på 3:45. Jag behövde inte springa till gaten som jag gjorde senast jag åkte till Kanada.

bild 1

Bild 2014-08-25 kl. 16.11

En dag kvar.. Nu har jag verkligen resfeber. Flyget går imorgon bitti kl 06:45. Det blir att ta första flygbussen dit 4:20 för att få incheckat min skidutrustning. Internet la av efter ovädret igår. Nu sitter jag på café och försöker skriva ner diverse referensnummer och adresser.

IMG_0405_skid

Skidutrustning: 2 par skidor (puder och park), stavar, pjäxor, hjälm, ryggskydd, spade, lavinsändare och sond. Kommer det med flyget?! Resfeber!

category: University of Alberta
tags:

Edmonton_skyline

Masterexamen i meteorologi är klar och nu väntas nya äventyr. Nästa stopp blir Edmonton och gå ett halvår på University of Alberta. Edmonton har ca 800 000 invånare. Edmonton ligger i inlandet och har alltså ett inlandsklimat. Inlandsklimatet gör det väldigt kallt på vintern och väldigt varmt på sommaren. Edmonton har en medeltemperatur på -12.5 grader i januari och 17.5 grader i juli, i jämförelse med Oslo som har -4.3 grader i januari och 16.4 grader i juli.

temperatur.nob

Visar genomsnittlig normal, maximum och minimum temperaturer per månad i Edmonton, Kanada. (Källa: yr.no)