Meteorologistudenten

Då var jag på väg till Paradis Andøya igen. Denna gången för en sommarskola som ska handla om observationstekniker. Den häftigaste observationstekniken vi ska använda är fjärranalys med obemannade flygplan!

bilde1_20100122161318

Bild hämtad: narom.no

Kursen heter ”Summer School Arctic earth observation techniques” och är öppen för 20-tal master- och doktorstudenter över hela världen. Kursen är på 5 poäng och utförs av NAROM som står för Norwegian Centre for Space-related Education. De har samarbete med Andøya Rakettskytefelt och forskningsstationen ALOMAR. Kursen kommer handla om olika observationstekniker (bl.a SAR Synthetic-aperture radar) för att observera havsis, oljeutsläpp och aerosoler.

10000 m upp i luften, från Gardermoen med 23 grader och cumulus humilis moln till Andenes med 15 grader och regn, är jag väldigt förväntansfull.