Meteorologistudenten

Idag har vi kollat på ett obemannat flygplan och imorgon om det är rätt väderförhållanden ska vi flyga!

Så, flygplanen är till för att göra olika mätningar. Det kan vara alla möjliga mätningar. De meteorologiska mätningarna är bland annat temperatur, tryck, relativ fuktighet och turbulens. Planet vi tittade på har 5.2 m vingspann och kan bära upp till 60 kg instrument. Det kan åka så snabbt som 100 km/h och har ett bensinutrymme för 16 liter som varar i ca 2 timmar.

Annars idag har vi blivit uppdelade i grupper och jag hamnade i gruppen för oljeutsläpp, vilket är väldigt spännande. Vi har börjat med att använda matlab till att plotta riktig data från en satellitbild med oljeutsläpp. Jag glädjer mig till morgondagen.

IMG_3830

IMG_3834

 

Kvällsaktivitet blev hiking till Andenes 5 km

IMG_3835