Meteorologistudenten

Valsafari wohoo! My dream came true.

Jag åkte iväg på valsafari fem timmar innan mitt flyg. Inte världens bästa idé. Besättningsmannen kom fram till mig ”I’m sorry to inform you but you will miss your flight”. Hmm inte lättaste att stå på en båt med massa sjö, 2.5 meter höga vågor, sjösjuk som en gris, och behöva ringa till SAS och boka om flyget. En tysk bredvid mig sa ”We are heading south, you can come with us”. Jag tror inte han tänkte på att det är 150 mil ner till Oslo..  Men i alla fall, vidare på historien. Täckningen slutade fungera på telefonen så jag kom aldrig fram till SAS och var tvungen att avvakta. Då hände det otroliga, de hade sett en kaskelott nära Andenes där båten kom ifrån och vi åkte därför tillbaka för att hitta den. Nära Andenes var självklart valen kvar och vi fick se den två gånger. Valen var en 14 meter lång kaskelott (spermwhale, nr 37). In i hamn igen en timma innan flyget och jag hann!

Nu sitter jag på flygplatsen i Tromsö och ska snart vidare till Oslo, väldigt förnöjd.